GYÖNGYÖSI JÁTÉKSZÍN

A Gyöngyösi Játékszín idén ünnepli fennállásának 65. évfordulóját. Az ország legöregebb amatőr színtársulatát Jankovits Jenő alapította id. Zeltner Imrével, id. Jakkel Mihállyal és az akkori Vamav Kitérőgyár dolgozóival.
57 évig egyedülálló módon vezette a Játékszínt Jankovits Jenő, aki olyan utat jelölt ki a hosszú évtizedek alatt, amely mai napig meghatározza a város kultúráját.
2011-ben végakaratának megfelelően vette át a csoportot Gyurosovits-Petheő Csilla, aki ugyan új utakat, új színeket hozott a repertoárt illetően, megmaradt a kijelölt úton és ugyanazt az értékrendet képviselve igyekszik igazgatni a Társulat életét. A drámáktól kezdve, a saját írású kisoperetteken át a nevetést fakasztó vígjatékok, bohózatok is színesítik a darabok palettáját.
Munkájukat számos neves művész segíti, ezzel segítve Őket abban, hogy a térségbe minőségi színházi élményt biztosítsanak azoknak is, akik nem tehetik meg, hogy nagyobb színházakba látogassanak el.
Zenés, irodalmi összeállításaikkal pedig rendszeres résztvevői a környező falvak ünnepségeinek, műsorainak. Széles zenei kínálatukkal pedig rendre örvendeztetik meg a nagyérdeműt.
A Gyöngyösi Játékszin, a város legrangosabb kitűntetésének, a "Pro Civitate" díjnak a birtokosa. Ezen kívül többször megkapta a "Kíváló Együttes"; és a "Szocialista Kultúráért" érdemérmet is. "Heves Megyéért" cím tulajdonosa.
Az elmúlt 9-10 évben pedig a bemutatott darabok számos bronz és ezüst minősítést nyertek a Magyar Színjátékos Szövetség zsűrijétől.
A Gyöngyösi Játékszín olyan színházszerető, "színházcsináló" emberek közössége, akik a napi munka, család mellett is áldoznak időt és energiát hazánk kulturális életének gazdagítására, és az amatőr színjátszás hagyományaink ápolására.


Próbanapok: kedd, csütörtök 17.30-20.30; szombat 14.00-17.00


Elérhetőség: gyongyosi.jatekszin@gmail.com; +36302428535
Társulat hivatalos facebook oldala https://www.facebook.com/gyongyosijatekszin/
Vezető: Gyurosovits-Petheő Csilla
Zenei korrepetitor: Griznerné Bartha Erika
Grafika, dizájn: Fliszár Odett

Bővebben a csoportról


Ezek is érdekelhetnek