VIDRÓCZKI ALAPÍTVÁNY

Az együttest a Vidróczki Alapítvány működteti, amely közhasznú alapítvány
(3200 Gyöngyös, Barátok tere 3. adószám: 19132248-1-10)

Hitvallásunk, hogy a népi műveltség, a hagyományos paraszti társadalom megismerése a mai kultúra számára fontos információkat hordoz. A népművészet fennmaradt, alkotásai kiállták az idők próbáját, több ezer éven át, generációkon keresztül csiszolódtak, és alkalmasak a mai gyerekek, fiatal felnőttek nevelésének eszközévé válni. A folklór, és különböző területei a népzene, a népdal, néptánc, népi játék lehetőséget nyújtanak a gyermekek zenei és mozgáskultúrájának fejlesztésére, személyiségük formálására, az egyén és a közösség együttes élménye révén az ember, alkotó, kapcsolatteremtől képességének kibontakoztatására.

Célunk a színvonalas működés, műsorszolgáltatás, oktatás megteremtése mellett, hogy minden tagunk jól érezze magát ne csak a próbákon, foglalkozásokon, hanem az év során rendezvényeinken, melyek a „jeles napok”, hagyományos naptári ünnepek köré csoportosulnak.

Azt szeretnénk, ha minden nap számítana, minden napunk legyen jeles, melyet hagyományaink megismerésével, ápolásával töltünk.

Ombódi András,együttesvezető

Az alapítvány képviselője:
Zeltner Imre +36-30/200-5631

Ezek is érdekelhetnek