Sisi ruhái

booking.ajanlat_keres

booking.kerjen_ajanlatot_a_szallashelyre
booking.az_urlap_kitoltese_nem_minosul
booking.a_szallashely_munkatarsai_hamarosan

booking.szemelyes_adatok
booking.idopont
booking.szemelyek
booking.uzenet

Megnyílt a Sisi ruhakiállítás Gyöngyösön. Április 4-től egészen május 11-ig tekinthetik meg az érdeklődök a 14 korhűen újraalkotott ruhadarabot képekkel és érdekes történetekkel illusztrálva – köztük a koronázási ruhát is. Ez pedig hamarosan vándorútra indul, hogy a világ minden táján megcsodálhassák. Emellett aki nem tudott részt venni a megnyitón, de a ruhatervezőtől szeretné hallani a ruhák és készítésük történetét, azok április 15-én egy vetített előadást tekinthetnek meg a Mátra Művelődési Központban.

 

Stílusosan egy Elizabeth musical részlettel indult a megnyitó Potvorszki Anita előadásában, ezt követően pedig Ábry Zoltán a Mátra Művelődési Központ ügyvezetője tartott beszédet a ruhakiállítás megnyitóján.

– Nem titkolt célunk, hogy különlegességeket, ritkán megtekinthető kiállításokat, produkciókat is hozzunk Gyöngyös városába. A Sisi kiállításra mi ekképpen tekintünk, hiszen majd önök is látni fogják, hogy ezek a ruhák, ezek az alkotások nem hétköznapiak és nem hétköznapi eset, hogy egy térben egy helyen ezek ilyen szépen összegyűlnek – fogalmazott.

Hozzátette: az alkotónak egyfajta visszaigazolás, hogy alkotását elismerik, érdeklődnek iránta. Azt pedig, hogy közönségnek mit jelent, reméli, hamarosan kiderül, mert bízik benne, hogy sokan fogják látogatni a kiállítást.
A nyitóbeszédet követően Pálinkás Patrícia Zita történész és Erzsébet-kutató tartott előadást „ A hallhatatlan királyné” címmel. Végül Czédly Mónika a ruhák megálmodója és alkotója mutatta be 14 ruhából álló gyűjteményét.

– 2009-ben 8 ruhával nyílt meg a kiállítás mára ez 14-re bővült. Itt a koronázási ruhára helyezem a hangsúlyt, hogy annak a története tulajdonképpen egyedülálló, hiszen az egész világon nem készítették el ennek a ruhának a mását, úgyhogy örülünk is neki, hiszen pl. Ausztriából is fog érkezni egy delegáció, amíg itt lesz a kiállítás ahol az egyik leghíresebb kutatóasszony fogja tulajdonképpen megtekinteni ezt a ruhát. Ez a ruha az, ami miatt érdemes mindenkinek eljönni, ha valaki nem látta – fejtette ki.

A ruhatervező április 15-én vetített előadást tart a ruhákról és készítésük történetéről a Mátra Művelődési Központban. Emellett kiemelte: akiket érdekel Sisi élete és korhűen alkotott ruhái, festményekkel és történetekkel illusztrálva, azok egészen május 11-ig tekinthetik meg a teljes kollekciót – ugyanis utána világkörüli vándorútra indul a híres koronázási ruha.

 

2019. 04. 05.|| Széles Nikolett ||

Forrás: https://gyongyostv.hu

Bővebben


Ajánlatkérés

booking.kerjen_ajanlatot_a_szallashelyre
booking.az_urlap_kitoltese_nem_minosul
booking.a_szallashely_munkatarsai_hamarosan

booking.szemelyes_adatok
booking.idopont
booking.szemelyek
booking.uzenet

Ezek is érdekelhetnek