Szempont Fotókör

A 2008 óta működő fotókör saját blogján  tájékozódhatnak az érdeklődők a legújabb alkotásokról, az aktualitásokról és a korábbi évek gazdag eseményeiről. 

A fotókör tagjai rendszeresen fotógyakorlatokat hirdetnek, amelyeken a szakmai készségfejlesztést segítik, havonta működtetik a Lépcső pályázatot, amely a kezdők ill. külső érdeklődők számára is biztosítja azt a lehetőséget, hogy személyre szabott véleményt kaphatnak a fotóikról, a legjobb alkotások pedig nyilvánosság elé kerüljenek. Negyedévente belső pályázat útján választják ki azokat a kiemelt alkotásokat, amelyeket megjelentetnek a fotókör blogján, facebook oldalán. 

A blogon szereplő szabályzatból idézve, a fotókör célja:

Teret adni a Gyöngyös környékén élő, fotózás iránt érdeklődőknek, tagnak jelentkezett, és annak felvett személyeknek, hogy rendszeres foglalkozások, valamint közös alkotó tevékenység keretében megismerhessék, és továbbfejleszthessék a fotózással kapcsolatos technikai és esztétikai ismereteiket. Segíteni a vizuális kultúra népszerűsítését a fotó, diaporáma, digiráma eszközeivel.

A szervezett működési forma megteremtésével képviseleti jogot szerezni a magyarországi és a nemzetközi fotós közéletben, fotós szervezetekben.

Klubkollekció, valamint egyéni-, és csoportos kiállításokon való részvétel biztosításával lehetőséget adni a tagok önkifejezési igényeinek, helyi, regionális, országos és határon túli bemutatkozásainak.

Találkozók minden hónap első és második csütörtökjén, 18 órától, a Művelődési Központ Szivárvány termében. 

Információ: Füleki László, 30/248-98-72, szempontfoto@gmail.c

http://szempontfotokor.blogspot.hu/