XXVI. Mátra Kör Országúti Kerékpárverseny

A verseny védnökei:

HIESZ GYÖRGY Gyöngyös város Polgármestere

FARAGÓ TAMÁS Mátrafüred önkormányzati képviselője

 

Gyöngyös-Mátrafüred 2019. szeptember 7.

A Gyötri Triatlon Klub 26. alkalommal rendezi meg a Mátra Kör Országúti Kerékpárversenyét. A több mint két évtizedes múltnak köszönhetően a verseny a magyarországi amatőr kerékpárosok egyik kedvenc rendezvényévé vált. Az idei Mátra Körön a szokásos 73 km-en állhatnak rajthoz a versenyzők. Ez a táv nehéz, de teljesíthető kihívást jelent a felkészült amatőröknek a Mátra festői környezetében. Nevezés Nevezés, rajtszámok kiosztása a verseny napján 09.00–10.30 óra között a Felsővárosi Általános Iskola udvarán felállított versenyirodán. (Gyöngyös Martinovics I. utca 2)

Nevezési díjak:  Mátra Kör73 km

előnevezéssel 5.000,- Ft

helyszíni nevezéssel 7.000 Ft

Előnevezés 09.01-ig lehetséges csak online módon a www.matrakor.hu -n Nevezési csomag tartalma póló (helyszínen csak az előnevezőknek), tészta jegy, chip. A verseny helyszínének megközelítése Budapest felől az M3-asról Gyöngyös nyugati lehajtó. A városban a 24-es Mátrába vezető főúton kell végig menni és a buszpályaudvart elhagyva, a 2. jelzőlámpás kereszteződésnél (Spárnál) balra 50 m a Felsővárosi Általános Iskola. Parkolás a József Attila úton vagy az iskola körül.

Javasoljuk, hogy a gépkocsikat a nevezést követően vigyék fel a 6 km-re levő mátrafüredi célhoz. Mátrafüreden a patak melletti parkolóban, a Béke úton és a környező utcákban lesz parkolási lehetőség.

 

A verseny útvonala

73 km: Gyöngyös-Mátraháza-Parád-Recsk-Tarnaszentmária-Kisnána- Domoszló-Markaz-Abasár-Pálosvörösmart Mátrafüred Az útvonal térképe megtalálható a www.bikemap.net weboldalon MátraKör73km néven.

 

Kategóriák

Nők

U19 (2001-ben és később születettek)
Felnőtt (1980-2000-ben születettek)
Senior1 (1970-1979-ben születettek)
Senior2 (1969-ben és előtte születettek)

 

Férfiak

Fiú U17 (2003-ban és később születettek)
Fiú U19 (2001-2002-ben születettek)
Felnőtt (Férfi 1980-2000-ben születettek)
Master (Férfi 1970-1979-ben születettek)
Senior1 (Férfi 1960-1969-ben születettek)
Senior2 (Férfi 1959-ben és előtte születettek)

 

Verseny program

09.00-10.45 Nevezés a gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola udvarán felállított versenyirodán (Martinovics Ignác utca 2.).
11.00. RAJT Mátra Kör A főiskola előtti körforgalomtól lassú rajt, az időmérés a mátrai 24-es úti rajttól indul.
13.00 CÉL Célba érkezés Mátrafüred központjában

 

Célba érkezés utáni program

12.00 Gyülekezés a Mátrafüred központjában levő parkban.
14.00 Tésztaparti.
15.00 Eredményhirdetés, tombola, különdíjak átadása.

 

Díjazás

A kategóriák első három helyezettje tárgyjutalomban részesül, ezen kívül több különdíj átadására is sor kerül. A tombolahúzáson további nyeremények, sportfelszerelések, kerékpáros tartozékok kerülnek kisorsolásra. A verseny minden nevezője egyedi emblémázott pólót kap.

 

Fontos tudnivalók

- A verseny értékelése chipes időméréssel történik. Az időmérő rendszer csak azoknak az eredményéttudja garantálni, akiknek a chip a bokájukra van rögzítve. Nevezéskor a chipért 1db 1000Ft-os bankjegyet kell letenni, amit a verseny után a célkapunál vissza fogunk adni.
- A verseny indítása előtt minden versenyzőnek át kell haladni a Hajnal utcában felállított check in kapun. A versenyzőket ezután felvezetjük a 24-es útra a lassú rajthoz. Az időmérés kezdete a versenyindító dudaszó. A versenyeredmények online lekérdezhetőek a www.evochip.hu honlapról.
- A versenyen mindenki saját felelősségére indul, a rendezőktől kárigény semmilyen jogcímen nemigényelhető. A verseny nem lezárt országúton zajlik, így a KRESZ szabályainak betartása és kerékpáros fejvédő viselése KÖTELEZŐ!

A Mátraháza utáni lejtős szakaszokon figyelni kell a sebesség helyes megválasztására, mert a kisodródás veszélye nagy. A táv 2. felében kisebb nagyobb úthibák nehezítik a haladást, figyelmeztetünk mindenkit, hogy a bolyozás veszélyes. A 73 km-es útvonalon 4 vasúti átjáró van melyeken csak eseti teherszállítás lehet. Ha ez épp a verseny idején lesz, az itt eltöltött időt versenybírók mérik, s a végső sorrend időjóváírással kerül meghatározásra.
- A szintidő 4 óra, aki ezt követően érkezik célba, annak eredménye nem kerül értékelésre (regisztráljuk, de az eredményhirdetésről lemarad)

Egyéb információ A versenykiírás és online nevezés a www.matrakor.hu weboldalon található. Tari Tibor 30/835-7203

 

www.matrakor.hu


Ezek is érdekelhetnek