Jubileumi nyílt nap

booking.ajanlat_keres

booking.kerjen_ajanlatot_a_szallashelyre
booking.az_urlap_kitoltese_nem_minosul
booking.a_szallashely_munkatarsai_hamarosan

booking.szemelyes_adatok
booking.idopont
booking.szemelyek
booking.uzenet

Idén ünnepli fennállásának 65.évfordulóját a Gyöngyösi Játékszín. A jubileum tiszteletére nyílt nappal várták az érdeklődőket, ahol bárki betekinthetett a kulisszák mögé, megnézhették, hogy hogyan is készülnek fel a szereplők egy-egy előadásra.

1954-ben alakult meg Jankovits Jenő vezetésével a Gyöngyösi Játékszín, amely mind a mai napig aktívan vonultatja fel sikeres produkcióit. Gyurosovits-Petheő Csilla, a Játékszín vezetője elmondta, a nyílt nap keretein belül a színház világnapját is ünneplik.

– A színházi világnap alkalmával tisztelgünk minden színházi dolgozó előtt, legyen az reflektorfényben, illetve a színfalak mögött, megemlékezünk azokról, akik már az égi színházban játszanak, vagy dolgoznak, és mindenképpen igyekszünk felhívni a figyelmet a kultúra, mi szemszögünkből pedig a magyar nyelv szépségére – magyarázta.

A nyílt napon a Gyöngyösi Játékszín kisebb részleteket adott elő, amelyekkel főképp a komédia világába kalauzolták el a nézőket. Gyurosovits-Petheő Csilla elárulta stábunknak, mivel készültek erre a jubileumra.

– Meg fogjuk mutatni, hogy mi például hogyan próbálunk, hogyan készülünk fel egy-egy előadásra, milyen színészmesterség-óránk van, mi felnőttként hogyan próbáljuk a koncentrációnkat javítani, fejleszteni, az egymás iránti figyelmünket javítani, ezt egy ilyen zenés, improvizációs, mozgásos feladatban szeretnénk majd megmutatni – magyarázta.

A nyílt napon a Gyöngyösi Játékszínnel együtt léptek fel tánccsoportok is, akikkel közösen szórakoztatták a közönséget, együtt ápolva a színház és a színpadi művészet hagyományait.

2019. 04. 01.|| Viktor Anna ||

Forrás: https://gyongyostv.hu

 

Bővebben


Ajánlatkérés

booking.kerjen_ajanlatot_a_szallashelyre
booking.az_urlap_kitoltese_nem_minosul
booking.a_szallashely_munkatarsai_hamarosan

booking.szemelyes_adatok
booking.idopont
booking.szemelyek
booking.uzenet

Ezek is érdekelhetnek