booking.ajanlat_keres

booking.kerjen_ajanlatot_a_szallashelyre
booking.az_urlap_kitoltese_nem_minosul
booking.a_szallashely_munkatarsai_hamarosan

booking.szemelyes_adatok
booking.idopont
booking.szemelyek
booking.uzenet

Boldogan élünk, míg meg nem halunk? – címmel tartott előadóestet Kepes András a Mátra Művelődési Központban. Mit jelent mára a boldogság, vagy, hogy hogyan változott meg az idők során? – ilyen és ehhez hasonló fontos kérdésekben fejtette ki véleményét az író. Emellett más társadalmi és szociális kérdésekben is igyekezett választ adni.

 

Vajon boldogan élünk, míg meg nem halunk? – erre a kérdésre igyekezett választ adni Kepes András, a Mátra Művelődési Központban tartott előadásán. Az író nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy a boldogság jelentését, változását és értelmét próbálja megválaszolni a saját tapasztalataival, illetve a vendégek segítségével.

– Én három háziasságot csináltam, a harmadikban most is benne vagyok. Van hat gyermekem, 4 unokám, elmúltam 70 éves és elég komoly tapasztalataim vannak a családi életben is. Amellett rengeteg felé utaztam a világban és megfigyeltem azt, hogy a különböző kultúrákban másként és másképp élnek az emberek. Mást gondolnak a boldog családról, mást gondolnak boldog párkapcsolatról. Én régóta foglalkoztam már vele, hogy ezt érdemes úgy végiggondolni és mikor végiggondoltam, akkor rájöttem, hogy ez akár másokat is érdekel – magyarázta Kepes András.

Az előadó egyik célja, hogy az élet különböző helyzeteire és akadályaira a megfelelő módon tudjon mindenki reagálni.

– A cél az nem az, hogy az ember állandóan boldog legyen. Aki folyamatosan boldog az megbolondult. Én úgy gondolom, hogy meg kellene tanulni azt, hogy az élet különböző reakcióira a különböző megfelelő válaszokat tudjuk adni, hogy fel tudjuk dolgozni a legkülönbféle eseményeket. Amikor az ember vidám, néha szomorú, néha reménykedik, néha el van keseredve, mert ettől színes az élet és a cél az én szemembe az, hogy megpróbáljunk ezekkel bánni – fogalmazott.

Az előadás során nem csak a boldogságról, de a mai társadalom helyzetéről, valamint a női és férfi kapcsolat szerepvállalásairól is szó esett. Ezek mellett más szociális kérdéseket is érintett előadásában az író.

2019. 04. 11.|| Kátai Levente ||

Forrás: https://gyongyostv.hu

Bővebben


Ajánlatkérés

booking.kerjen_ajanlatot_a_szallashelyre
booking.az_urlap_kitoltese_nem_minosul
booking.a_szallashely_munkatarsai_hamarosan

booking.szemelyes_adatok
booking.idopont
booking.szemelyek
booking.uzenet

Ezek is érdekelhetnek