Színházzal a drog ellen

booking.ajanlat_keres

booking.kerjen_ajanlatot_a_szallashelyre
booking.az_urlap_kitoltese_nem_minosul
booking.a_szallashely_munkatarsai_hamarosan

booking.szemelyes_adatok
booking.idopont
booking.szemelyek
booking.uzenet

A budapesti HADART Színház művészei léptek fel a Mátra Művelődési Központ színpadán. A Webáruház címet viselő ifjúsági előadás célja az volt, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a droghasználat veszélyeire.

 

A Webáruház című darab mai fiatalok nagyon is hihető történetét meséli el, a tudatmódosító szerekkel való megismerkedéstől a függőség kialakulásáig. A HADART társulat a színház eszközeivel próbálja bemutatni, milyen veszélyeket rejt magában a droghasználat, mindezt a mai generáció stílusában és modern felfogásban.

– Fiatalok játsszák, a színházunk fiatal művészei közül játsszák öten ezt a darabot. Ezzel próbálunk egy kicsit közelebb is kerülni hozzájuk. Az előadás fiatalokról szól, 7-8. osztályosokról szól a darab és az ő életükön keresztül, hogy milyen hatással van rájuk az, hogy ha elkezdenek használni valamilyen drogot, hogy ha közelébe kerülnek, akkor az milyen hatással, kihatással lehet az ő kis életükre – magyarázta Zsigmond Réka, a HADART Színház kulturális asszisztense.

Bordás Mihály a darabban egy nála 15 évvel fiatalabb karaktert alakít. A színművész elmondta, nehéz a mai fiatalokat ilyen komoly témában megszólítani, úgy, hogy a mondanivaló hatással is legyen rájuk.

– Szerintem nagyon fontos, hogy felhívjuk a fiatalok figyelmét erre, hogy milyen veszélyt jelenthet, hogy életek mennek tönkre. Én nekem az életemben egyébként, a magánéletemben is, barátokat láttam tönkremenni – mondta el.

Az előadás nemcsak a droghasználat veszélyeit mutatja be a fiataloknak, hanem olyan élethelyzeteket, melyekkel akár ők is találkozhatnak a mindennapokban, mint a társkeresés nehézségei, a barátság kérdése, vagy az önelfogadás.

2019. 03. 19.|| Nagy Dóra ||

Forrás: gyongyostv.hu

 

Bővebben


Ajánlatkérés

booking.kerjen_ajanlatot_a_szallashelyre
booking.az_urlap_kitoltese_nem_minosul
booking.a_szallashely_munkatarsai_hamarosan

booking.szemelyes_adatok
booking.idopont
booking.szemelyek
booking.uzenet

Ezek is érdekelhetnek